Контактни лещи

Без значение дали носите контактни лещи или не, при нас имате възможност, благодарение на високотехнологична апаратура, да се адаптират лещи, с които ще се чувствате наистина комфорно.

Предназначени са за късогледи, далекогледи, астигматични пациенти и пресбиопи (възрастово далекогледство).

Контактните лещи се класифицират по няколко важни критерия (материал, параметри, диоптрична сила), които ако бъдат подбрани съвместно с вашия оптометрист ви гарантират отлично зрение, без компромис.

Разкажете ни за начина ви на живот, за да ви насочим правилно към вида леща, спрямо продължителността на носене.

Диоптъра на контактните лещи не винаги е равна на този на очилата, не експериментирайте с очите си.

Професионалния подход при избор на контактни лещи е съчетание на състоянието на очите, обективно изследване на анатомичните структури и постигане на усещане за комфорт.


Фиг.1

 

За да ви гарантираме отлично зрение е необходимо – определяне на необходимата диоптрична сила на контактната леща, оглед с биомикроскоп и анализ за състоянието на окото, топограско изследване на роговица чрез кератограф.

Биомикроскоп – ни дава информация за състоянието на слъзен филм, предна очна повърхност, клепачи, позиция на лещата в окото, за здравословно подбрана леща.


Фиг.2

 

Корнеалния топограф (кератограф)  е най-точния метод  за избор на най – подходящата по големина и форма контактна леща, за подбор на най – комфортна леща.


Фиг.3

 

Ние ще ви помогнем с упражнения за поставяне и сваляна на контактни лещи, за безпроблемното ви боравене с тях.

Отделете си време, заповядайте при нас, за да усетите комфорта на леща, която е напасната специално за вас.