Контрол на късогледство

CONTROL MYOPIA
решение, което контролира прогресията на късогледството
се предлага в Очен център – Христови


СПЕЦИАЛНИ ЛЕЩИ ЗА ЗАБАВЯНЕ НА КЪСОГЛЕДСТВО

Миопията е най-често срещаният очен проблем, засягащ 1,5 милиарда души в момента. Проучванията показват, че в бъдеще ще имаме шест милиарда късогледи до 2050 г., което го прави водеща причина за постоянна слепота, увеличавайки риска от глаукома, катаракта и отлепване на ретината.

Сега това може да звучи страшно – и всъщност е така, защото досега няма ефективен начин за забавяне развитието на късогледство в ранен стадий. Друго погрешно схващане, което съществува от десетилетия в офталмологичния свят, когато става дума за лечение на късогледство, е, че може просто да се влоши, без да има начин да се спре това. Реалността  е, че част от това погрешно схващане се дължи на факта, че винаги са използвани лещи с висок диоптър, които коригират късогледството с агресивен подход, който е доказано неефективен. Всъщност с течение на времето използването на тази стратегия кара очите да страдат от зрителна умора и в крайна сметка това води до влошаване на самото късогледство.

Така че, вместо това, се предлага подход, който носи резултати в дългосрочен план – защото правенето на дългосрочни планове, когато става въпрос за късогледство, е от решаващо значение.

Имайки предвид това, успяхме да намери решение за подобряване на очното здраве на децата и за предотвратяване на потенциалното въздействие на късогледството върху бъдещия им живот.

Името му е Control Miopia, дизайн на лещи, който се изработва по много сложни алгоритми и математически изчисления.


Технологията зад Control Miopia

Изображението по-долу ясно обяснява как работят традиционните лещи за миопия: централната част на изображението се проектира върху ретината, докато периферните части се проектират зад ретината.

лекуване на късогледство

С течение на времето това води до създаване на замъглено изображение в периферната област. Следователно, формата на очната ябълка ще има тенденция да се адаптира към проектираното изображение, причинявайки влошаване на късогледството. С Control Miopia както централната, така и периферната част на изображението се проектират правилно върху ретината, като ефективно намаляват аксиалния растеж и осигуряват ясно зрение върху цялата област на лещата.

късогледство лекуване

Това е важна промяна в технологията на лещите, която ще подобри здравето на очите на нашите деца.